2008/11/07

"JUST IDAG ÄR JAG STARK, JUST IDAG MÅR JAG BRA, JAG FÖRS FRAMÅT AV KRAFTIGA VINDAR..."

Tummen upp, Mona... Det går ju bra det här!

Helgen är räddad, jag mår bättre och bättre för varje bokstav jag läser i den senaste opinonsundersökningen. Det man kan undra är om det inte var lite dumt av Fredrik Reinfeldt att vänta till oktober innan han tog debatten med Mona Sahlin och demaskerade kvinnan totalt...? Hade statsministern haft "modet" att ta en debatt med Mona redan när hon gnällde över de uteblivna bataljerna så hade Alliansen redan nu varit ifatt och förbi. Och är det inte underbart att läsa röda bloggare skrika om partiledarbyte?

Men, men. Det är ju i september 2010 "Mona-effekten" skall sänka oppositionens ambitioner att ta över landets styre igen. Jag börjar tro att Mona Sahlins period som partiordförande i SAP kommer att bli en fotnot i historieböckerna, en parantes. Vill man sparka in den redan öppna dörren så kan man här se den tydliga effekten av kvotering när den fungerar som sämst. Anna Lindh försvann tragiskt, Margot Wallström trivs för bra i Bryssel och Ulrica Messing träffade en karl och kärade ner sig. Eftersom sossarna prompt skulle ha en kvinna så fick man ta Mona. Resultatet är tydligt idag, imorgon och om två år...

Men kör på bara, kära sossar, kör vidare in i återvändsgränden. Ingen mediaträning, inga PR-tricks eller intensivkurser kommer någonsin att få Mona Sahlin att framstå som en person man vill överlåta regeringsansvaret på. Och vi som inget annat önskar än att de röd-gröna får sitta kvar i opposition och gnälla gnuggar våra händer och längtar efter nästa Demoskop eller SIFO-undersökning. Jag kan inte vänta...

2 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Fast Jinge är kanske inget bra exempel. Dels är han inbiten vänsterpartist (på deras vänsterflygel) och dels har han hackat på Mona sedan hon valdes eftersom han anser att Mona är höööööger (och då är man som bekant en ond människa)

Då är det intressantare med vänstersossar som inte var särskilt negativa i början men som nu börjar bli väldigt negativa. Typ Reza Javid och liknande nötter som inte förstått att en socialdemokrati som tar ett kraftigt steg till vänster är en socialdemokrati som ger upp alla ambitioner på regeringsmakten.

Anonym sa...

Härligt!!! Ner med Mona Sahlins inkompetenskultur & hela rödgröna röran! Nu blev jag riktigt glad & inställer eventuellt mitt nära förestående självmord.

:oD

*omfamnar tokmoderaten*

(Jinge är faktiskt inte så dum. Vänsterpartiets vänsterflygel tillhör de klyftigaste inom politiken, och saknar följaktligen inflytande därpå. Vad som räknas inom bÖnstern är ju inte det arbetande folkets behov, utan RIKTIGA frågor som Nolltillväxt, Fler kvinnliga generaldirektörer, Kärnkraft på ekologiskt odlade nypon, Flosklernas tjUs & Homosexuella bröllop.)

För övrigt anser jag att Sverige ska rusta som Adolf Hitler.

-Peter Ingestad, socialt medveten tokkonservativ