2008/10/10

FRÅN OKLARHET TILL OKLARHET...


Stark ledare? Mona Sahlin? Pyttsan...

För bara någon dag sedan var det minsann Sossar och Miljöpartister som skulle bilda koalitionsregering ifall olyckan är framme 2010. I dag är det annat ljud i skällan från Mona Sahlin. När Mona och språkrören tillkännagav sitt framtida projekt så fanns det inget utymme att missförstå ambitionen, nämligen den att ställa vänstern utanför en tilltänkt regering.

Lite kritik från facket, lite gnäll från vänsterfalangen inom Sosseriet och så svänger Mona likt den vindflöjel hon är. Tydligen var detta inte förankrat vare sig i partistyrelse eller i det Verkställande utskott som är sossarnas svar på Politbyrån, och det är väl närmast att betrakta som ren och skär idioti. När rösterna nu höjs så säger sig Mona vara missförstådd, att allt bara har blivit fel och att tanken visst har varit att vänstern skall kunna få vara med. Varför då slå upp nyheten med en stor pressträff, där enbart S+Mp visar upp sig och där man sågar sin tilltänkta koalitionspartner jämsmeds fotknölarna? Varför inte vänta tills man fått Lars Ohly med på tåget, om detta var ambitionen från början?

Nej, här lyser orutinen och det svaga ledarskapet igenom. Mona Sahlin är inte, kommer aldrig och bli och är inte menad att vara en stark ledare. Hon sitter på sin post som partiordförande i Socialdemokraterna enbart för att man ville ha en kvinna på platsen, och för att de lämpligaste kvinnorna a) stannar hellre i Bryssel eller b) mötte en galning på NK med välkänt och ynnerligen tragiskt resultat... Hon är tredjehandsalternativet, om ens det.

Man skall väl egentligen inte ge motståndaren råd och tips, men jag kan inte låta bli att be oppositionspartiet att göra Mona Sahlin till sossarnas eget svar på Bo Lundgren, en parantes som ingen kommer ihåg. Ni är trots allt värda någon med egna idéer, med visioner och med ledaregenskaper. Det var så Socialdemokratin en gång blev så framgångsrik, just nu är ni på väg åt motsatt håll med en kvinna vid ratten som skiter i att bilen har körförbud och är belagd med nästan 100 P-böter, och när hon kommer fram så felparkerar hon...

1 kommentar:

Winston sa...

Ur moderat synpunkt så är tanken alltid att ställa vänstern utanför en tilltänkt regering, vi får buga och tacka.

Bakom ett FRAmgångsrikt parti står en kvinna!
Vi får tacka och buga.

Moderater glömm ej FRAmtiden är vår.

Winston SrIII