2008/07/14

OHÄMMAD INDOKTRINERING


Socialdemokraterna är unika i sina försök att indoktrinera de svenska ungdomarna. Det börjar i princip samtidigt med att man lär sig gå och "kollektivansluts" av sina redan hjärntvättade föräldrar till Unga Örnar, genom skolgång och nu med en tilltänkt socialdemokratisk friskola i Borås. Vad som följer sedan med fackkurser och annat tar jag inte upp nu, då dagens nyhet trots allt är SSU-friskolan i Borås...

Det skulle vara mycket spännande att följa lektionerna i samhällskunskap och historia på denna instution, jag har svårt att se att man kan förhålla sig helt objektiv till vad som skett i Sverige och vår omvärld genom åren. Att Kuba är en mönsterstat i väst är ju en självklarhet, precis som man säkert kommer dra upp alla de oförrätter som dåtidens höger utsatte de stackars arbetarna för under förra seklets början. Idrotten kommer nog handla om hur man paraderar och skriker slagord 1:a Maj, medan tyskan ägnas åt Marx och Engels tankar i orginalspråk.

Friskolor är bra, valfrihet och konkurrens gynnar eleven enligt mig. Däremot är jag precis som SSU i Södra Älvsborg starkt skeptisk mot religiösa sådana, och extremt skeptisk till politiska sådana. I och för sig anar jag en viss ironisk ton från SSU:arna även om de säger sig mena allvar. Men jag får känslor av det gamla skolväsendet i DDR och Sovjetunionen, förvisso en kunskapsbank som socialismen gärna öser ur... Sossarna vill öppna sin skola eftersom religiösa påfund får detsamma. Pest eller kolera någon? Jag visste ju att sossar är hängivna sina kamp, indoktrinerade sedan barnsben och med en annan syn på verkligheten än den jag har men att jämställa en SSU-skola med de religiösa ditona är väl ändå lite väl...? Är Socialdemokratin en religion i SSU:s ögon? Är Mona en gud? Det finns ju förvisso "gudar" som är onda och har horn och eldgaffel men ändå. ( OBS Ironi...)

Själv är jag ju uppväxt i ett sosse-hem, med såväl promenader 1:a Maj som deltagande i Unga Örnars verksamhet i bagaget. Bilden ovan visar just dessa små liv som med största sannolikhet redan har fått god tid på sig att bilda sig en sund och självständig uppfattning om vad som är rätt och riktigt i det svenska samhället och som kommer jubla i kapp med sina föräldrar under Östros tal, eller...? Jag hittade min egen väg, trots allt, en väg där personlig frihet sätts emot en ohämmad vilja att få folk att tycka som en själv utan alltför mycket självständigt tankearbete. I dagens Aftonbladet skrev den annars så röda Lotta Gröning ett par väldigt bra rader som blir en fin slutkläm: "Jag tror att det är bra för socialdemokraterna att samarbeta med miljöpartiet. Den stora knäckfrågan mellan de två partierna är ”synen” på demokrati. Miljöpartiet vill ha folkomröstningar och aktiva medborgare.
Medan socialdemokraterna vill tala om vad folk ska tycka. I den frågan hoppas jag att miljöpartiet kan bli en positiv kraft också för socialdemokraterna."

5 kommentarer:

Mattias Lönnqvist sa...

Enda anledningen till att Unga Örnar "bröt" med SSU var p.g.a. förbudet mot politiska uniformer. Det säger väl egentligen allting.

Annars ser jag mest likheter med den ryska organisationen [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Nashi_(Ours)]Nashi[/url]

Tokmoderaten sa...

Gud så rabiat du är Mattias...! ;-)

Josef sa...

Gillade ditt inlägg! :)

Tokmoderaten sa...

Tack Josef!

Nina sa...

Säga vad man vill om politiska skolor, men det var ett mycket bra PR-drag från SSU Södra Älvsborg. =) Det här kommer bli en hel serie nyheter när frågan går vidare, och de snappar åt sig mycket cred tack vare allas gemensamma skepsis mot religiösa skolor. Smart. Kan inte bestämma om jag hoppas på ett ja eller ett nej till deras ansökan. Helt emot alla principer, men vore spännande att se vart ett bifall skulle leda.