2008/07/08

MONA, SOSSERIET OCH GOTLAND


Gotland är en plats som ligger mig varmt om hjärtat. Trots en hutlösa prisnivån på Visbys krogar, trots att Fårösund på vintern var ett svenskt Gulag och trots att visa Gutar pratar på gränsen till obegripligt älskar jag ön efter mina 3 år på norra Gotland. Just nu är ju inte Gotland lika trevligt, en hel drös med politiker har annekterat Visby för att festa, diskutera och mingla. Ja, jag är bitter att inte Tokmoderaten får vara med men eftersom mitt eget kräkmedel Mona är där kanske det är lika bra det...

Denna dag har varit sossarnas dag i Almedalen och Mona har sagt både ditt och datt utan att för den skull ge väljarna mycket till ledtrådar om vad som väntar efter 2010 när Mona, Stalinisten Ohly och MP:s egna Drutten och Gena hade tänkt flytta in i Rosenbad. Som vanligt fortsätter Mona att sväva på vad sossarna vill, och använder tiden till att gnälla på alliansen. Vi vet vad du tycker Mona! I Monas värld är det bra när folk är bidragsberoende, arbetslösa, sitter fast i ett modernt ghetto, betalar hutlöst mycket skatt och som inte har mycket till valfrihet i någon fråga.

Socialdemokratin som sådan har ju passerat bästföre-datum för länge sedan, och för att åldersbestämma den genomsnittlige sossen får man ta till C14-metoden.

Det finns ett gäng trevliga sossar som jag uppskattar för sina trevliga personligheter. Jag har börjat uppskatta den ordförande vi har i Stadsbyggnadsnämnden i Sumpan, Jan Jogell. Trevlig och från rätt stad ursprungligen. Sedan vet väl alla om att jag högaktar Nathalie Sundesten-Landin, också sosse i hemstaden, men där börjar jag tro att uppskattandet börjar bli enkelriktat. Jag tror att fru Sundesten-Landin tycker att jag skriver för elakt, bombastiskt och ogenomtänkt men sådan är jag ju... Att jag gillar dessa som personer innebär ju inte på något sätt att jag kan förlika mig med deras åsikter i de flesta frågor. En av högdjuren jag saknar hos sossarna är galmle GP. En skön och dryg man med ironi som gärna får komma tillbaka och ge alliansen fler segrar.

Sedan finns det ju de som inte går hem: lokalt har vi ny-sossen Michael Spira som kanske inte retar mig sådär personligt men som svek demokratin å det grövsta. På riksplanet finns det fler "puckon": Mona, Bodström, Östros och Ulvskog för att nämna de fyra värsta. Populister och lissmande fåntrattar i mina ögon.

Dagen förgylldes annars av Nyamko Sabuni som släppte en upper-cut i ansiktet på Mona, ett slag som tydligt visar vad socialdemokratin innebär, som visar på resultatet av en misslyckad politik. Läs mer här...

För några dagar kommer nog bloggen att vara tyst, kanske något enstaka inlägg. Misströsta icke, från och med söndag kommer mina djuplodande politiska kommentarer och mitt ödmjuka skrivande förgylla din vardag igen.

4 kommentarer:

Anders Löwdin sa...

Förutom åkommorna håravfall, bukfetma och sviktande potens så verkar syn och hörsel också ingå i ditt fysiska förfall. Själv har jag åtminstonne kvar lite syn och hörsel. ;-)

Så pass att jag idag kunde höra Mona Sahlin uttala sig om FRA-lagen. Moderaternas starka valvinnande fråga 2010? Icke!

Samt beskedet om att fastighetsskatten ska höjas för de dyraste villorna om socialdemokraterna får makten. Samtidigt ska den begränsas för låginkomssttagare.

Sedan benämner du dina politiska motståndare som puckon!

Schysst ton? Icke? Du ger då ett gediget intryck. Icke!

Tokmoderaten sa...

Bäste Herr Löwdin,
Nä det mesta är nog fel på mig. Men att jag kallar mina motståndare för puckon är kanske inte så där extremt politiskt korrekt men precis vad jag känner när jag ser din partiordförande. Så är det tyvärr...

Anders Löwdin sa...

Ok, jag fortsätter på din anslagna väg mot sandlådan.

Om jag vore du skulle jag vara mer orolig över alla svikna sk. liberaler och moderater som gråter ut på debatt och insändarsidorna i SvD. De saknar en moderat ledning som står upp för deras vision av frihet och integritet. De vänder sig mot Reinfeldt och Tolgfors och formligen inkompetensförklarar dem. Och det är väl inte mer än rätt då Reinfeldt och Tolgfors ideligen gör det motsatta. Det vill säga inkompetensförklarar kritiker, väljare, moderater, liberaler, remissinstanser, företagsledare och experter inom IT och teknik.

Moderaternas och Reinfeldts förmåga till krishantering, till beredning av frågor och inte minst PR, framtoning och attityd lämnar mycket kvar att önska för den ordinarie borgerlige väljaren.

Sådan arrogans straffar sig........ apropå Pucko(n)!!

PS. Kommentaren vart mer seriös än vad jag först avsåg. Du får väl skriva något som tar ner debatten på sandlådenivå igen. :-)

Tokmoderaten sa...

Tack för ett bra och tankeväckande inlägg. Även om jag gillar sandlådenivåer, vilket med största sannolikhet är rätt tydligt för den frekventa läsaren så skall jag svara allvarligt på Anders inlägg. Som konservativ medlem sett ur de nya Moderaternas ögon finns det många av de punkter sossen skriver om som jag kan vara med och kritisera. Jag är inte nöjd med den nuvarande försvarspolitiken, där ett starkt nationellt försvar är ett måste i en föränderlig värld, jag gillar inte FRA-lagen och jag tycker att man borde vara mer aktsam om de gamla kärnväljare som finns kvar utan att för den skull, likt sossarna, stå och stampa på samma plats. Så "arroganta puckon" finns det i alla partier, och jag är inte helt ensam om att vara det i Moderaterna...