2008/07/28

FLER INTELLIGENTA TIPS FÖR ATT ÖVERLEVA I VÄRMEN...


Aftonbladet får man i dag en stort antal tips från "doktor Hfuhruhurr" om hur man bäst överlever i den värmebölja som just nu "plågar" konungariket. Om Aftonbladet i framtiden vill tänka på sina skenande kostnader kan man med fördel vända sig till Tokmoderaten som med sin stora erfarenhet av vård och empati gärna delar med sig av sina bästa tips för en spottstyver jämfört med dyra läkarråd...

Tipsen som doktorn delar med sig av är väl i och för sig helt ok, men vem som helst med den minsta kunskap om hur man beter sig i värmen borde ju förstå att detta är elementärt, basalt och inget att bygga en artikel på... Tokmoderatens tips är mer genomtänkta och inte alltid så uppenbara när det gäller att få kontroll på ett ymnigt svettande, likväl nog så användbara.


1. Om du är en kvinna med ett tilltalande yttre, ta gärna av dig alla kläder. Luften svalkar skönt när inget tyg finns i vägen.

2. Om du är en kvinna som behöver dölja kroppen av ren hänsyn för din omgivning, använd gärna en vit burka med ett finmaskigt när över mun och näsa.

3. Feta och bleka Tokmoderater ligger med fördel gömda i skuggan där ingen annan tvingas utstå den groteska synen.

4. Återställ omedelbart ett minusvärde i vätskebalansen med stora mängder öl. Då blir man ofta dåsig och hamnar förr eller senare i ett komaliknande tillstånd då man ligger helt still och mummlar osammanhängande. Vid detta tillstånd svettas man icke så mycket då den fysiska aktiviteten går på sparlåga...

5. När du äter hamburgare, be om plusmeny och extra dressing.

6. Låt allt hushållsarbete skötas av den i familjen som lämpar sig bäst för denna uppgift, dvs kvinnan eller i nödfall barnen. Dammsugning och diskning påverkar vätskebalansen hos en man mer negativt än hos kvinnor enligt en utredning gjord av Tiina Rosenberg 1976.

7. Bada endast om du kan simma, eller likt undertecknad flyter.

8. Lås inte in barnen i bilen när du handlar, de kan ju hjälpa dig att packa matvarorna medan du flörtar med kassörskan.

9. Lås inte in hunden i bilen när du handlar. Den kan med rätt träning få barnen att packa matkassarna fortare.

10. Lås inte in i frun i bilen när du handlar. Hon behövs för att betala, medan du flörtar vidare med kassörskan.

2 kommentarer:

Joakim Draköga sa...

Jag tycker det här inlägget var väldigt manschauvinistisk. Skämt åt sido! Jag skrattade tårar...

Tokmoderaten sa...

Var det bilden på en stående sjöelefant som fick dig att skrattgråta Jocke...? För det kan ju inte vara textmassan...