2008/05/28

SYRRORNA SÄGER JA - STREJKEN ÖVER


Så har då medlarna lagt ett ännu okänt men ändå godkänt bud, ja godkänt från arbetstagarsidan iallafall. Vad Sveriges Kommuner och Landsting säger vet vi nu, strejken är över.

Jag hoppas att konflikten har varit värd de 54 miljoner som den dränerat Vårdförbundets strejkkassa på, men fan tro't... Jag tror att skillnaden är maginell och att vi kommer höra ett muller från medlemmarna som inte kommer bli jättenöjda. Själv unnar jag syrrorna bättre löner men tror att vi måste gå andra vägar än bara genom centrala avtal för att nå dit, som exemplevis en större mångfald av arbetsgivare som en enskilda kan spela ut mot varandra för att på så sätt lyfta sin lön...

Dessutom har ju strejken varit patetisk på många sätt, små nålstick som inte märks och som definitivt inte visar den oumbärlighet som sjuksköterskan är för vården. När det gäller Stockholm skulle man ju genom strejk kunnat stänga alla sjukhus utom två, ett norr och ett söder om stan. Dessa två skulle ta hand om de som är i behov av akut vård, medan alla andra hade fått vänta. Då hade det märkts, då hade folk förstått vad dessa moderna Florence Nightingale-kopior betyder.

Inga kommentarer: