2008/03/11

KOMMUNISMENS BROTT MOT MÄNNISKAN...


Äntligen är det dags att även lyfta fram kommunismens brott mot mänskligheten i dagsljuset. Denna ideologi, som till och med slår den förhatliga nazismen när det gäller att ta sina medmänniskor av daga, har alltför länge förskonats från en kritisk granskning. Utan att för den skull förringa det nazistiska terrorväldet, kan man ju krasst konstatera att segraren alltid skriver historiebeskrivningen. I detta fall innebar det att den terror som NKVD ( föregångaren till KGB... ) bedrev under Stalin-eran ignorerades i det närmaste totalt.


Länder som Kambodja, Sovjet, Nordkorea, Kina och många fler har ju eliminerat sina meningsmotståndare och andra "fiender till staten" på löpande band. Hur många som mött döden i de kommunistiska arbetslägren går knappast att beräkna, men det handlar om 10-tals miljoner. Bara under Pol Pot i Kambodja avrättades ca 20% av landets befolkning. Det kunde räcka med att man var kunnig i engelska eller bar glasögon för att man skulle skjutas på dödens fält.


Läste igår en mycket intressant artikel om massakern i Katyn i tidskriften Pennan och Svärdet. Här var det Stalins regim och terrorapparat som slaktade 10.000 polska krigsfångar, främst officerare. Detta skedde år 1940 i de vitryska skogarna. När sedan Hitlers krigsmaskin välde in i Ryssland hittades dessa massgravar, och man var inte sena med av försöka slå in en kil mellan de västallierade och Sovjet. Västmakterna var undfallande och accepterade Stalins förklaring att det var Hitlers SS som låg bakom slakten. Detta trots att oberoende rättsläkare från bland annat Sverige kunde fastställa tiden för slakten till 1940, alltså långt innan Operation Barbarossa... Inte förrän 1990 erkännde Gorbatjov Sovjets skuld för detta illdåd. Chrustjov, Bresjnev, Andropov och alla andra sovjetiska ledare höll alltså fast vid Stalins lögner.


Det kommunistiska tyranniet var alltså på alla sätt jämförbart med det nazistiska. Skillnaden låg i vilka som skulle elimineras, vilka man såg som fiender till staten... Att kommunismen tillåts leva vidare, till skillnad mot nazismen som ständigt motarbetas av oss demokrater, är därför upprörande. Behandla olika fiender till mänskligheten på ett jämställt sätt ! För övrigt tycker jag att det är upprörande att det i Sveriges riksdag finns människor som till alldels nyligen, eller kanske till och med fortfarande bekänner sig till den avart till ideologi... Hur hade reaktionen blivit om vi hade haft fascister eller nazister i riksdagen?

1 kommentar:

Mattias Lönnqvist sa...

Jag har alltid stört mig på att det anses ok att gå omkring med diverse symboler för den kommunistiska mordmaskinen. Jag undrar hur folk skulle reagera om någon kom med ett hakkors på kläderna.

Höjden av smaklöshet måste annars vara baren "KGB" i Stockholm. Någon som tror att en bar med namnet "Gestapo" skulle få vara öppen länge?