2008/03/09

ANARKI - BÅDE I T-BANAN OCH I FÖRSKOLAN


Nu är det "halabalo" även när det gäller förskolor i Rinkeby, inte bara kollektivtrafik och en skenande brottslighet alltså... Att ägaren tycks ha skickat oskattade pengar, 10-tals miljoner kronor, ur landet bekymrar inte de mammor som nu oroar sig och felaktigt riktar ilskan mot Stockholms stad.


Nu måste man väl ändå ta och ryta ifrån ! Det är våra skattepengar det handlar om, det är Stockholms skattebetalare som blivit blåsta på mycket pengar, pengar som skulle kunna höja kvaliteten på ALLA förskolor. Att ha speciella förskolor med religionen som en av grundpelarna är jag faktiskt emot. Det hindrar integrationen, det späder på en känsla av "vi och dom" och det främjar inte det samspel som det mångkulturella Sverige kan ha glädje av.

Här kan man ju lätt anknyta till den debattartikel som folkpartisterna Björklund och Sabuni skrev om sexualundervisning och gymnastik för muslimska barn. Det är väl för guds skull självklart att alla skall delta, skolplikten för mig gäller alla ämnen och undervisningsgrupper.

Att Stockholms västra förorter lidit länge nog av icke-existerande integrationspolitik är bara ett sorgligt faktum. Snart kommer laglösheten innebära att förskolor klappar igen, att T-banan eventuellt får Rissne som ändhållplats och att det blir ännu svårare att vända förfallet till något bra. Än finns hoppet, men då måste folket i de västra förorterna hänga med och låta sig bli en del av det samhälle som de ändå vill vara en del av...

13 kommentarer:

doublecorona sa...

Bismillahi betyder "I allahs namn" på arabiska - vilken trevlig förskola - och bara somalier, jag trodde bilden var från Mogadishu....herregud, vet våra politiker hur det ser ut i våra storstäders ghetton? Och vad som närs i dess barm, av våra skattepengar...

Tokmoderaten sa...

Så länge pengarna går till förskolor som följer skollagen och sköter sin bokföring kan inte jag ha några synpunkter. Tvivlar dock på att man redan i förskolan, eller i skolan överhuvudtaget, skall bedriva någon som helst religiös skolning annat än som ren undervisning i ämnet religionskunskap. Dessutom är blandade barngrupper bra för att få integrationen att fungera. Här kan det dock bli svårt i vissa förorter då dessa är extremt segregerade, och saknar "urbefolkning"...

gardebring sa...

Det är märkligt att religiösa skolor eller förskolor överhuvudtaget får förekomma. Religion har ingenting med skolan att göra, då den är en rent sekulär inrättning.

DRAGONEN sa...

För det första
"Det hindrar integrationen, det späder på en känsla av "vi och dom" och det främjar inte det samspel som det mångkulturella Sverige kan ha glädje av."

Nu tycker jag att du ska berätta på vilket sätt Sverige kan ha nytta av mångkulturen. Nämn en enda sak som är positiv med mångkultur som är dokumenterat.

För det andra
Varför är det ingen som skriver i sina bloggar om vad pengarna använts till? De har ju använts för att finansiera terrorism och islamistisk fundamentalism. Om alla som tar avstånd från nazismen även skulle ta avstånd från islam, skulle vi inte ha detta problem i Sverige.

Islam är farligare än alla -ismer som någonsin skördat människooffer på vår jord tillsammans. Varför då? Jo, de bär inte uniform, de har invaderat de flesta europeiska länder utan att ett skott avfyrats. De är tom mer diskriminerande än nazisterna var.

De använder vår tolerans för att sprida sin tolerans. Vi måste lära oss att bli intoleranta mot de intoleranta. Sätt hårt mot hårt, det är det enda som de förstår.

Och en sista kommentar från mig...

Islam är INGEN naturlig del av Sverige och den svenska kulturen, de är här för att ta över det vi byggt upp under århundraden. Det kommer jag aldrig att acceptera!

Sov på den!

Dragonen

A_Decent_Swede sa...

Jesus!
Hur flata kan vi & våra politiker bara vara?
Vi har jobbat hårt på att undvika invasion av ryssen alltsedan 1700-talet men vad händer nu?
En "blandad" förskola, så bra! Men var fanns icke-somalierna på bilden? Ingen vanlig "Svensk" skickar väl sina barn till en förskola som har ett namn med muhammed i namnet?
Helt rätt är det däremot att skicka pengarna till somalia. Det man gjort fel är dock att inte skicka med även familjerna...

Välkomna sa...

varför misslyckas så många invandrare (speciellt somalier) i sverige . de flyttar utomlands och får jobb dirket. det nåt som inte stämmer här i sverige , är det diskriminering eller sveriges invandrar politik som inte fungerar? jag tror att det är både och.

och ni moderater har gjort det värre för invandrarna efter ni vann valet.

Dawit sa...

Det är fantastiskt hur SvD beskriver historien. När ska vi få reda på sanningen, och en annan liten detalj... Hur kommer det sig att vuxna som inte jobbar får ha sina barn på dagis?

Fick via en vän som jobbar på säkerhetspolisen reda på att situationen på detta dagis är långt mkt värre än vad som beskrivs i tidningarna. Dagiset har startats för att lura oss att finansiera terror i Somalia, och de pengar som vi Svenskar skänkt till Somalierna har gått till att handla mordredskap, vapen, granater, sprängmedel syftade att döda hedningar (såna som vi)osv.

Det illistiga i historien är att ju mer pengar vi skänker de religiösa friskolorna desto mer flyktingar kommer till Europa, genom att folk drivs från sina hem av kriget. Spiralen har en exponentiell kurva. Vi har nu över en miljon muslimer i Sverige.

Kan man få nämna att man fått nog?!

Mats Ceder sa...

Nu får vi verkligen hoppas att de ansvariga politikerna sätter ner foten ordentligt och inte börjar kompromissa och vela bara för att det handlar om invandrare. Svensk lag gäller så länge dom har valt att bosätta sig här. Passar inte det är dom välkomna att resa tillbaka till Somalia där det säkert finns passande förskolor. Vi får också hoppas att kommunistoppositionen med Mona i spetsen inte drar några unkna och billiga växlar på detta beslut att stänga förskolorna.

Tokmoderaten sa...

Oj, vad det rasslade till i "Censurlådan"... Publicerar allt för att visa att frågan berör. Det mångkulturella Sverige är en livsnödvändighet om vi som land vill fortsätta att utvecklas. Själv härstammar jag från Estland, en annan men ändå närbesläktad kultur. Folk som kom till Sverige efter andra världskriget från andra länder bidrog i allra högsta grad till att bygga Sverige. Att vi sedan får influenser från andra kulturer på alla plan är bra... men: att sedan integrationspolitiken misslyckats ( Abdu: Alliansen har styrt i 18 månader, men arbetslöshet och utanförskap minskar bland de som invandrat. Under sosseriet pacifiserades folk som kom med de bidragssystem som gjorde att folk inte tjänade på utbildning och arbete...) under åratal av en förslappad syn på hur VI alla gemensamt kan bygga vidare. Det kommer förändringar, det blir sakta bättre... Men att anklaga de som kommit hit för att integrationspolitiken funkat uselt är som att anklaga ett offer efter ett brott! Ansvaret är politikernas, som sett vad som är på väg att hända men lik förbannat stoppat huvudet i sanden. Vakna upp, se utanförskapet, se haveriet i Rosengård, Rinkeby och Ronna... I min värld kommer man till Sverige för att man vill bli en del av landet och dess struktur.
Kan inte bemöta alla åsikter ovan, men hoppas att detta svar belyser mina åsikter lite mera utförligt...

A_Decent_Swede sa...

Denne "Stollige Moderaten" här har faktiskt helt rätt vad gäller jobben.
Det är mer fart, fläkt och glädje i affärslivet och industrin med Alliansen vid makten.
Jag känner kvalificerade personer som gått från förnedringskassan till seriösa jobb.
I en del branscher blir det en skillnad på 1 till 10 i inkomst.
Säkert bekvämare att gå hemma men mer lönsamt att jobba!

doublecorona sa...

HÅRDA FAKTA:

Arbetsinkomst år 2005
för personer 20-64 år bosatta i Göteborgs kommun.

KVINNOR
Medelinkomst för hela gruppen
Födda i Somalia 41 000
Övriga utrikes födda 118 000
Svenskfödda 192 000

Medelinkomst för dem som har någon arbetsinkomst
Födda i Somalia 73 000
Övriga utrikes födda 166 000
Svenskfödda 214 000

MÄN
Medelinkomst för hela gruppen
Födda i Somalia 74 000
Övriga utrikes födda 164 000
Svenskfödda 267 000

Medelinkomst för dem som har någon arbetsinkomst
Födda i Somalia 137 000
Övriga utrikes födda 219 000
Svenskfödda 298 000

Arbetsinkomst är summan av löneinkomst, näringsinkomst, sjukpenning, föräldrapenning och dagpenning vid utbildning och tjänstgöring (repetitionsutbildning) inom totalförsvaret.
Siffrorna är avrundade till hela tusental.
Källa: SCB, Inkomstregistret

Hämtat från G-Ps artikelserie om somalier 2007-10-28

BOTTOMLINE: muslimer lever gärna av svenska skattebetalare, men jobbar helst inte, då kan du ju ej sitta i moskén hela dagarna och lyssna på Imamernas hat-prat på arabiska.

Kontemplerande kille sa...

Abdu: Att somalierna lyckas bättre i andra länder är en modern myt, de misslyckas i Sverige för att de är religiöst och socialt konservativa och förväntar sig att svenskarna ska lösa allt åt dem (till och med deras egen ekonomi).

Inga fler somalier till Sverige tack!

Tokmoderaten sa...

Jaha, jag publicerar som sagt det som kommer mig tillhanda men ber att få påtala följande: Oavsett vilket land man råkar komma ifrån så är det väl för guds skull inte den som kommer till Sverige som skall ha skit för att vår integration lämnar så mycket i övrigt att önska. Om man kommer till konungariket Sverige från Somalia, blir satt i en synnerligen pacifisierande flyktingförläggning, med en usel språkutbildning och får pengar utan att göra något är det klart att man blir apatisk. Om man dessutom inte får lära sig vilka demokratiska värderingar som Sverige styrs efter blir det ännu värre... Har man dessutom den relativt låga utbildningsnivån som de flesta somailier av naturliga skäl har ( krig, ett extremt eftersatt utbildningsväsende, en otrygghet ) så faller man i den fälla som vårt naiva flyktingmottagande har varit under så lång tid... Arbetslöshet, bidragsberoende, utanförskap. Ett grundproblem är att det politiska etablissemanget börjar skrika "rasism!" så fort man uttalar någon som helst kritik mot denna haverade politik. Jag hoppas och tror att den politik som nu förs sparkar undan benen på de som ogillar folk bara för att man kommer från ett annat land, och har en annan religion. Sverige måste våga ställa krav, Sverige måste integrera, annars kommer Sverige raseras ininfrån och det vill väl varken "urbefolkning" eller vi som har rötterna utomlands.