2008/02/28

MYCKET MED MILJÖPARTIET



OK, erkänner att det är mycket om Miljöpartiet just nu, och efter att ha varit snäll mot de gröna i två inlägg är det nu dags att bli lite elak igen. Orsaken till min elakhet står att finna i en artikel i DN där Yvonne Ruwaida av alla har synpunkter på hur stadens representanter skall resa miljövänligt... Men hallå ! Jag har inte glömt hur miljövänligt du ville resa, Yvonne Ruwaida.



Långt innan taxibolagen skaffade miljöbilar åkte Yvonne Ruwaida likt en furie runt i Stockholm och stadens satellitstäder med taxi, dessutom för de pengar som vi skattebetalare hade fått punga ut med. Mig veterligen är inte taxi det som de flesta tänker på när det gäller ett resande med hög miljöprofil, men det struntade Yvonne Ruwaida i. Inget ansvarskännande där inte, vare sig för miljön eller för skattemedel. Därför klingar det fruktansvärt falskt när denna kvinna börjar gapa i en fråga där den nya majoriteten faktiskt tar båda dessa aspekter, miljö och en varsam hantering av skattebetalarnas pengar, på allvar.


När Yvonne nu börjar glappa i denna fråga blir det ungefär som om den framlidne PW Botha skulle försöka lära Tobias Billström hur integrationspolitiken skall skötas på bästa sätt. Eller är Yvonne så korkad att hon tror att vi har glömt? Ännu mer upprörande är det att det söta språkröret Wetterstrand hade synpunkter på Mikael Odenbergs taxiturer. Wetterstrand anser där att motion skulle göra susen för den lätt adipöse Odenberg. Jag dryftar inte mer i denna fråga, alla vet nog hur kränkande det skulle bli ifall jag gjorde en jämförelse om BMI för de båda taxiresenärerna....? Det man kan fråga sig är: Hur mycket hyckleri ryms i denna fråga från Miljöpartiets sida?

Inga kommentarer: